dinsdag 12 februari 2013

La Cucaracha en Salsa

Ons eerste uitstapje wegens carnaval is een feit. Omdat we maandag nog niet konden beginnen aan onze stage in de Sotomayor gingen we mee carnaval vieren ' vamos a la playa de Salina' het Blankenberge van Ecuador. Heel Guayaquil zakte af naar de stranden en dat hadden we geweten. Aan de terminal waar we de bus moesten nemen (3uur onderweg) konden we een lange rij waarnemen waar we nog wel een dag konden wachten. Geen optie dus voor ons, dus pakte we voor de eerste keer een Taxi, niet zo simpel want er zijn heel wat regels aan vast gebonden om te zien of je wel in een goede taxi zit. Hij moet geel zijn, nummer hier en daar, parlofoon in de taxi,... en de chauffeur moet een boon hebben voor Belgen want we zijn niet echt geliefd :) of vragen heel veel! voorbeeld: als iemand niest zijn wij zo beleefd, gezondheid te zeggen. Dit deed Eva ook met het Spaanse woordje Salut, waar op de chauffeur heel hard moest lachen maar dat dat niet de gewoonte was. Alle geluk waren er een paar vrienden mee van Martine, waardoor alles zeer vlot verliep. Onderweg konden we al direct een ander Ecuador waarnemen, super groen en echt een jungle gevoel.
Eenmaal aangekomen konden we ergens goedkoop overnachten in Salina, een zeer populair strand. Foto's volgen nog zodanig jullie direct weten over wat ik het heb. Primitief, kakkerlakken den top en lieve gekko mannetjes waren er te bespeuren, heel lief allemaal maar als je je dan bedenkt dat je op een matras moet slapen op de grond denk je toch eens twee keer na :) wees gerust, vier dames in zo een kamer vol ongedierte, het was geen goede nacht maar weer een ervaring rijker.

Wel super leuk da we een slaapplaats hadden dat betaalbaar was en weer een levensles meer, oohja ik heb het goed in Belgiƫ komt dan wel eens een paar keer langs in men gedachten :)

 Het was gewoonweg bakken op het strand waardoor ik bij deze kan zeggen dat ik heb gezwommen in de Pacifische oceaan, klinkt goed en ook was het zeer verfrissend!! Wel werd ik voor de eerste keer enorm geconfronteerd met de armoede, om de vijf minuten kwamen er mensen af met lange broeken, t-shirts aan die van alles verkochten waaronder precies een wiener schnitzel wat uiteindelijk een maisbroodje was, wel eens waar gefrituurd wat ze hier met alles doen!


Als traditie spuiten ze ook iedereen vol espuma, een soort stinkende schuim en water. Omdat wij blank zijn werden we constant geviseerd waardoor we echt constant beklad werden wat even leuk was maar niet voor twee dagen!Het was precies of er stond BELG op ons hoofd met een grote flikkerende pijl. We merkten al snel dat de combinatie van zeewater en dat ranzige schuim niet goed was voor de belgische chicas, we kregen uitslag niet normaal met het gevolg dat onze Hollandse in haar nopjes was omdat zij niets had. Daarna nog eens goed gaan eten, wat hebben ze hier fantastische lekkere scampi's.





Voor de specialiteiten laat ik nog even mijn buikje ook acclimatiseren want het zou jammer zijn dat ik niet op de eerste werkdag aanwezig kan zijn. S' avonds zijn we nog even gaan dansen aan het strand wat wel heel apart was, locale muziek en wat salsa geleerd, en ja de mannen kunnen hier veel beter dansen maar vind het soms er toch wat over :) onze voorlichtingen zullen goed van pas komen, zal ik het zo verwoorden!

De tweede dag werd ingezet door een goede muggenbeet wat niet echt aangenaam was. We vertoefden weer aan het prachtige strand en maakte er een echt chill dagje van om helemaal de batterijtjes op te laden voor de stage. Uiteindelijk resultaat goed verbrand, en ja mama ik had mij echt wel goed insmeert hoor. Het was echt super heet, je kon bijna geen voet verzetten en toch blijven de locale mensen hun lange broeken aanhouden, echt niet te schatten wat een doorbijters of zijn wij nu echt niets gewoon? Die avond werden we uitgenodigd door een amerikaan op zijn luxe appartement en dat was het ook wel waar we wel mooie kiekjes hebben kunnen nemen! Daarna nog even en stapje in de wereld gezet en kregen we weer ongewild het woord belg op ons hoofd geplakt maar dansen hooo dat kunnen ze echt wel hoor! Ze hebben hier heel veel dezelfde muziek als bij ons en zijn zot van David Guetta, maar houden toch wel van een goed plaatje in het spaans en zingen graag mee! Al snel voelden we ons weer zeer moe, nog altijd die jetlag?

Wat een weekend!

Geen opmerkingen: