zaterdag 9 februari 2013

verkenning Guayaquil

Gisteren met Abraham, de zoon van Martha ons visum gaan afhalen. We zijn dus officieel echte immigranten !! Daarna hebben we een rondleiding gekregen in het centrum van Guayaquil, wat al een avontuur op zich was met al die busritjes en metroritjes (een gewone bus eigenlijk maar wat moderner).
Even om een beeld te schetsen, een ritje kost je altijd 0,25 dollar wat ongeveer op een 20 eurocent komt. We voelden ons wel heel hard bekeken en wisten ook niet echt goed hoe we ons moesten gedragen, dit zal wel wennen. We kozen om naar een museum te gaan waar we een lieve man kregen die redelijk wat engels kon. Ik had ook wel het gevoel dat we daar ook meer belangrijker waren dan al die potten en mannetjes :) daarna gingen we naar het leguanen park, voor het eerst hebben we deze dieren gezien, echt wel prachtig. De kathedraal was ook zeer mooi om te zien, de Sagrada de familia is het niets tegen ! Iets later hadden we een afspraak met Martine, onze locale promotor. We zijn samen met haar naar een grote Mal geweest, een winkel centrum dat echt zo prachtig groot en lekker koud was. Je vind hier ook werkelijk alles! Morgen gaan we waarschijnlijk naar de film, een Spaans cinemake! zondag gaan we carnaval vieren aan la playa met vrienden van Martine en ook een BBQ doen. Werken zal pas voor woensdag zijn, dan zal er waarschijnlijk wel een spannend blog berichtje komen.

Vandaag zou er ook een aardbeving geweest zijn maar we hebben er niets van gemerkt wat heel raar is want hij was wel te voelen in Guayaquil!









Geen opmerkingen: